Osho documentaire op Netflix

Sinds vandaag (16 maart 2018) staat een zesdelige documentaire op Netflix over Osho, ook wel bekend onder de naam Rajneesh, ook wel bekend onder de naam Bhagwan.

Na het zien van de eerste aflevering kan ik alleen maar een conclusie trekken: eervol en respectvol in beeld gebracht, máár natuurlijk wel op zijn Amerikaans gemaakt en dus is het drama aspect van de ashram in Oregon leidend. ‘Wild Wild World’, zo heet ie.

Gelukkig komt onder andere Sheela (de persoonlijk secretaresse van Osho) en zijn advocaat uit die tijd aan het woord, met veel interessante info. En de beelden uit die tijd spreken ook tot de verbeelding. De waarheidszoeker/vinder onder ons zal er zeker van genieten.

Klik op de afbeelding voor een link naar de officiële Netflix pagina, met de trailer met Nederlandse ondertitels en een omschrijving van alle zes de afleveringen.

wildwildworld

 

4 gedachtes over “Osho documentaire op Netflix

 1. Ik heb deze serie de laatste dagen verslonden ! Dacht dit kan niet waar zijn:) in die periode is er amper aandacht aan besteed behalve aan Osho’s medicatiegebruik en wat gedoe met wapens, maar dat is het topje van de ijsberg. Ik heb mij altijd verbaasd over het gevaar van grote groepen gelijkgestemden en iemand die aanbeden wordt in het kader van verlichting is voor iedereen in het rood en met een hanger om. Goed of fout het hele scala komt volop aan bod waar je als kijker in wordt meegezogen. Het doorzettingsvermogen van 50 dorpsbewoners tegen de terreur en overname van hun gemeenschap van de yuppie commune. Een aanrader en bizarre spannende serie.

  Geliked door 1 persoon

 2. Voor hen die geen Netflix hebben: je kan het 1 maand gratis uitproberen.

  Verder is het een bizar verhaal. En een geweldige documentaire.
  Moord en doodslag voor de Guru…..

  Geniet er van !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s