6 gedachtes over “Paul Smit bij Niets Te Verliezen

 1. (Non) dualiteit is slechts een concept, een abstracte idee. Er zijn dus geen ‘stadia’ in. De afstand tussen denken (‘hoofd’) en voelen (‘hart’) is evenééns denkbeeldig. Zij bedraagt nul millimeter. De waarheid is echter niet een apart denkbeeld of een specifiek gevoel. Wie gelooft dat de waarheid zich in onze buiten- of binnenwereld bevindt en dat je haar ooit zult kunnen vinden of ontdekken neemt zichzelf in de maling. We kunnen alleen ophouden te ontkennen dat wij zélf de waarheid, de maatstaf en het ijkpunt voor onze belevingen zijn. Ego is een fantasie en bestaat niet concreet. Wie gelooft dat er zelfs ook maar een seconde tijd zit tussen het verleden en de toekomst houdt zichzelf eveneens voor de gek. Er is geen concreet ‘nu’. De wereld is één grote illusie. Van ons. En van Paul Smit – een fantast van jewelste.

  Like

   • Kort en bondig Michael dank je wel.
    Alleen de meeste van ons hebben een enorme fantasie ik ook. Als ik de hoeveelheid mensen zie, op de site van Paul, die zich leraar (es) noemen is dat wel veel. Ik heb wel eens gelezen dat er op de 12 miljoen mensen, er bij misschien 1 een verschuiving zal plaatsvinden, wat dat ook mag betekenen. Ook zijn er veel gelukkige mensen in deze kringen, ze leven al in een soort hemel. Dat zie ik ook bij de E.O. Ik weet niets en ben al oud, maar ik moet toegeven, dat zowel bij E.O. en de meeste andere stromingen ook Nondualiteit in deze vorm, bij mij altijd een hevige agressie oproepen , wat natuurlijk niet goed is. Misschien begrijp ik het niet, en ben ik jaloers op deze gelukkige mensen, die beweren de waarheid hebben gevonden.

    Geliked door 1 persoon

   • @ Jan Peter: Net als iedereen ben je zelf de maatstaf of standaard aan de hand waarvan je bepaalt of je het eens of oneens bent met mijn mening. Met andere woorden: je bent zelf de waarheid – de waarheid ligt niet buiten of binnen jou.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s