Beste Leon Verdonschot

In de dikke KERST editie van Nieuwe Revu staat op pagina 128 een column van Leon Verdonschot gericht aan Patrick Kicken, i.v.m. zijn politieke ambities en aansluiting bij De OndernemersPartij. Die column is online te lezen via Blendle. Dit is het antwoord van PK:

leon-verdonschot

Beste Leon Verdonschot,

Je scheert je hoofd iedere dag.
Je luistert naar Bruce Springsteen.
Je zit op instagram.
Je komt op Pinkpop.
Je ging naar de hoeren.
En schreef daar een boek over.
Maar je deed het ook met Anouk.
Althans, dat beweer je.
Je zat bij RTL Late Night.
Je staat in het theater.
Je maakt documentaires.
Je stond op festivals.
Je schrijft columns.

Godverdomme wat kan jij veel!
Het is alleen zo jammer dat niks lukt.

En dan ga je mij in je Nieuwe Revu column verwijten dat ik het niet in de politiek mag proberen? Jij probeert toch ook vanalles?

Ik had overigens wel wat meer support verwacht van een mede Limburger die nota bene in een dorp 2 kilometer verderop geboren is dan waar ik vandaan kom. We moeten elkaar steunen, lieve Leon. Of wil jij dat Limburg dadelijk wordt weggegeven aan België? Ik weet dat wij Limburgers ons hele leven lang met het idee rondlopen dat we het moeten verdienen om ook bij Nederland te horen en serieus genomen willen worden. Dat proef ik bij jou ook. Maar kijk naar onze provinciegenoten Chantal Janszen, Felix Meurders en Huub Stapel. Je kunt ook zonder moddergooien en op de man spelen succes verkrijgen!

Wat je zegt over de lijsttrekker van mijn partij Hero Brinkman heb je ook maar van horen zeggen. Of van Google. Verdiep je eens in iemand, ga eens het gesprek aan. Baseer je mening en dus je column niet op iets wat niet van jou is. We hebben elkaar nooit ontmoet dus je weet helemaal niet wie of wat ik ben. En dat geldt ook voor Hero. Je kent ons niet. Je denkt ons te kennen. En da’s dan ook meteen het hele probleem; bij jou is iemand al schuldig tot het tegendeel bewezen is. Je gaat mee in de gedachtegang van menig linkse rakker; blanke mensen zijn per definitie racistisch en mesjogge totdat ze in Afrika zijn geweest en/of gedoneerd hebben aan Stichting Waterput. En je mag pas de Tweede Kamer in als je braaf je nageltjes gelakt hebt tijdens Serious Request. En het allemaal héél erg vindt voor Sylvana. Hokjesdenken, veel erger dan racisme. Maar goed, wat jij kan, kan ik ook.

Ik snap dat je het te druk hebt met jezelf te profileren als alleskunner maar schrijf dáár dan over. Ik kan er niks aan doen dat jij het lef niet hebt om je, naar ik meen te bespeuren, goed stel hersens te gebruiken om Nederland beter te maken door je ook verkiesbaar te stellen. Je houdt je liever bezig met overleden zangers van Vlaamse alternatieve bandjes of je eeuwige fetisj met Bruce Springsteen. Dit laatste typeert je dan wel weer. Conservatief tot op het bot. Wanneer heeft die man nou nog eens iets gezongen na 1987 waar nog een touw aan vast te knopen valt of dat je denkt ‘hé wat origineel’. Ja iets over dat ie zit te zappen en niks leuks vindt op tv. Ik was ooit bij een concert van Bruce in De Kuip; heb me nog nooit zo stierlijk verveeld. En daar loop jij dan mee weg?

Ik stel voor Leon, dat jij gewoon lekker van alles blijft proberen. Dan doe ik dat ook. En blijf vooral neerkijken op mensen en dingen die jij beneden jouw peil vindt. Doe ik dat niet.

Patrick Kicken

5 gedachtes over “Beste Leon Verdonschot

 1. Blendle kon ik gewoon openen. Best wel scherpe veeg uit de pan, helaas voor PK. Ook best wat aannames, true true. Maar…
  Je verlaagt je tot (nog grotere)insinuaties PK, zonde.

  Like

 2. (Advaita? Non-dualiteit? Begrip aangaande kritiek etc.? Alles is perfect zo?)
  Ik lees 2 mannen die van zich af slaan en bijten, niet uit Liefde, maar uit angst en onzekerheid. Ja, in Liefde, absoluut, altijd, maar is het niet veel fijner het ook te voelen en te geven?

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: PK in de publiciteit – patrickkicken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s