Het verlangen van Michael Dudok de Wit

Michael Dudok de Wit is een animator oorspronkelijk uit Nederland tegenwoordig woonachtig in Engeland. Hij verwierf in 2001 een Oscar en wereldwijde faam en erkenning met zijn korte animatiefilm Father and Daughter, hier te zien.

Dankzij deze animatie werd hij door een Japanse firma gevraagd om een lange film te maken. Hier heeft hij, samen met heel veel andere mensen, 10 jaar aan gewerkt en deze is nu af en draait in de bioscopen. De film heet The Red Turtle en barst van de verwijzingen naar Advaita.

the-red-turtle-studio-ghibli

Dit is ook niet raar aangezien Michael Dudok de Wit Paul en mij uitnodigde voor de premiere van deze film en bij de uitnodiging vertelde dat hij al jaren genoot van alle mooie interviews over Advaita die we op de website hebben geplaatst.

Laatst was er een prachtige documentaire over Michael en zijn werk(wijze) op de Nederlandse televisie, die je hier kunt terugzien. Hierin blijkt ook zijn voorliefde voor het tijdloze en als een kind onbevangen naar de wereld te blijven kijken.

De film is trouwens zeer de moeite waard en ontroerend, de liefde van de makers spat er vanaf. Vanaf begin december 2016 is deze animatiefilm op DVD verkrijgbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s