Jezus, zoon van God?

Voor wie de documentaire(s) van Zeitgeist gezien heeft op YouTube of via Netflix zal dit oud nieuws zijn, maar op YouTube staat ook een documentaire van begin jaren negentig, uitgezonden op de Nederlandse TV, waarin onderzocht wordt waar het hele Jezus verhaal nou eigenlijk vandaan komt.

Verrassende ontdekkingen, met name richting het einde van deze film, waaruit blijkt dat Jezus gewoon een advaitaleraar was, die mensen terug verwees naar hun ware natuur.

Met oa een uitgebreid relaas van Tim Freke, stand up filosoof, die we voor nondualiteit.nu ook eens geïnterviewd hebben.

Kijk hier Jezus, zoon van God

Van Adyashanti is een mooi boek verschenen, genaamd Jezus de Mysticus.

2 gedachtes over “Jezus, zoon van God?

  1. Puur op historische kennis worden hier zoveel feitelijke onwaarheden verteld, en is dit daardoor ook heel bewust misleidend. Dit wordt heel goed ontkracht in de documentaire Zeitgeist refuted final cut…. Bekijk deze om tot een eerlijk waarde oordeel te komen. Veel mensen maken niet het onderscheid tussen religie en relatie, en het feit dat de Bijbel zelf georganiseerde religie compleet blootstelt, met name de Katholieke Kerk die inderdaad alles heeft gecorumpeerd, en in openbaring 17 en 18 geprofeteerd wordt als een zeer misleidend hierarchisch systeem, om mensen van de waarheid en relatie met God te houden. Waar volledig aan wordt voorbij gegaan in deze film is profetie. Alles wat wordt geopperd als latere corruptie door de geinstitutioneerde kerk, was al geprofeteerd in de Tenakh. Jezus als fysieke manifestatie van God, Het sterven voor de zonden, de Heilige Geest, het nieuwe verbond. Alles geprofeteerd en daardoor ook gelooft vanaf het begin, en ook beschreven in de textus receptus met 86000 referenties naar het nieuwe testament en het geloof van de eerste Christenen, wat altijd duidelijk is geweest. Er bestaat geen hogere vorm van spiritualitiet, zuiverheid, waarheid en liefde dan opnnieuw geboren te worden met God’s Heilige Geest en een persoonlijke relatie met YHWH te hebben. God doet niets zonder het eerst te onthullen d.m.v. profetie. Hier wordt, waarschijnlijk door onwetendheid, volledig aan voorbij gegaan in deze documentaire. Profetie is heel irritant als je de waarheid niet liefhebt, want er is geen ontkomen aan, wel God’s Geest voor nodig om het te begrijpen en alles te doorzien. God is liefde en wil niet dat Zijn kinderen worden misleid, want misleiding zorgt ervoor dat je uiteindelijke bestemming niet bereikt, en dat wil je echt niet!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s