Pinksteren

Aankomend weekend vieren we het Pinksterfeest. Eén van de meest bijzondere en ook ongrijpbare verhalen van het Bijbelverhaal. Dat Jezus na zijn kruisiging weer opstaat is natuurlijk al bijzonder genoeg. Vervolgens stijgt hij op naar de hemel. Ook bijzonder! Maar dan… dan gebeurt er iets wonderbaarlijks, iets ongrijpbaars, iets magisch:
De Spirit daalde over de mensheid neer… En vanuit die Spirit, vanuit die verbinding, kon iedereen elkaar verstaan, ongeacht of je dezelfde taal sprak of niet. Want voorbij de talen, voorbij de vormen, was er iets universeels, iets wat ons allen met elkaar verbindt. Men sprak van Ziel tot Ziel. 
In onze zoektocht ‘naar de hemel’ vergeten we deze taal wel eens. We raken dan afgescheiden, gefrustreerd, voelen ons niet begrepen. We luisteren dan naar die harde stemmen in ons, die gaan over verdriet, verlating, schaarste, angst. De stemmen die ons weliswaar willen beschermen, maar die ons daardoor weerhouden van de wérkelijke levensvreugde, de levensenergie, de Spirit.
Dus luister, luister! Luister diep in jezelf en hoor daar, soms fluisterend, soms zingend, soms bijna onhoorbaar en soms jubelend van vreugde: de stem van jouw Spirit. Jouw Zieletaal, die de taal spreekt van alle Zielen.

4 gedachtes over “Pinksteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s