Vrij TV – Nonstop Nondualiteit

Nederland is weer een (online) TV kanaal rijker! VRIJ TV. De hele dag door gesprekken over ontwaken, zelfrealisatie, je ik kramp, zen, zin, ego, advaita,  nondualiteit, satsangs, meditatie, yoga en meer! Kijk nu vast onze testuitzendingen via www.vrijtv.nl of druk op play via deze player:

Full screen kijken kan ook! klik hier

Mochten bovenstaande links en player niet werken: nondualiteit.tv

Er is ook Nondualiteit Radio. Te beluisteren via pobradio.nl of onderstaande player:

8 gedachtes over “Vrij TV – Nonstop Nondualiteit

 1. Het verlicht/volmaakt/echt zijn of kortweg het Zijn is geen mentale constructie. Toch lijkt niet anders geconcludeerd te kunnen worden dan dat Advaita een logica, een mentaal proces, is. Dat betekent dat Advaita leidt naar het schijn-Zijn, de dissociatie van de ervaring, het verloren zijn in de geest waar alle oosterse spiritualiteit toe geleid heeft.

  Like

  • Voor mij voelt dat ook zo aan. Er is iets met Advaita en non-dualiteit wat niet klopt. Ik volg hier de Advaita-leraar Jan van den Oever, die ergens zegt :’non-dualiteit bestaat niet, het is een abstractie. Je kan niet aan de dualiteit ontsnappen, hoezeer je ook je best doet. Het idee dat de werkelijkheid een illusie is, is een mentaal bedenksel, iets waarin je gelooft. Maar is het waar ? Wie zal het zeggen …

   Geliked door 1 persoon

   • Het is niet belangrijk of de werkelijkheid wel of niet een illusie is. Mensen die beweren van wel ontsnappen graag aan de dualistische werkelijkheid of beter gezegd aan de ervaring ervan. En dat is precies de manier waarop het ego, als zijnde de gevangenschap van de dualiteit, zichzelf in stand houd en daar tot op heden succesvol in is. Die ontsnapping leidt tot de dissociatie van de ervaring oftewel van je gevoelens en daarmee tot een schijn-Zijn. Zijnsontwikkeling is de door het leven zelf gedirigeerde en dus de enige weg naar het Zijn. Het benut iedere door het leven aangereikte confrontatie via het toelaten ervan om het Zijn te realiseren. Heb ik zelf met innerlijke hulp gedurende 7 jaar gedaan. Zie mijn boek hoofdstuk 11 http://www.nlbe.nl/producten/publicaties/boek.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s