Nondualiteit, bewustzijn, psychopathie!

Twee mooie lezingen opgenomen in Groningen, met de Vlaamse auteur en spreker Jan Storms, bekend geworden door het boek Destructieve relaties op de schop, psychopathie herkennen en hanteren. Er is ook een (goedkoper) e-book.

Mooi om tijdens vooral de eerste lezing te horen hoe hij de link legt tussen het ontbreken van het besef van verbondenheid wat leidt tot psychosociaal gedrag. Enjoy! Zie je hieronder niet de opnames, klik dan hier.

Een gedachte over “Nondualiteit, bewustzijn, psychopathie!

  1. Wat een oneerlijk gedoe. New Age sprookjesverteller Jan Storms zwijgt over de essentie: dat ‘bewustzijn’ (zonder lidwoord alsjeblieft) slechts een CONCEPT is – een abstract product van onze fantasie, zonder eigen substantie of aparte betekenis – en dat wij al onze belevingen van en in de wereld zélf bedenken en verzinnen. Een ‘psychopaat’ plaatst stelselmatig denkbeeldige grenzen en maakt discriminerende afscheidingen tussen zichzelf en zijn omgeving; tussen ziek en gezond; tussen geest en lichaam; tussen slapen en wakker zijn; tussen goed en fout, etc. Jan Storms is duidelijk een expert op dat gebied.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s