Documentaire over zelfmoord

Zelfmoord, het blijft een beladen onderwerp. De een noemt het egoïstisch, de ander moedig. Er zijn mensen die het woord zelfmoord niet in de mond willen nemen maar spreken over zelfeuthanasie. Feit blijft dat er in Nederland gemiddeld 5 mensen per dag zichzelf van het leven beroven. Is dit te voorkomen? Moet dit voorkomen worden? Waar kunnen mensen die aan het einde van hun Latijn zijn terecht met hun verhaal? En wat is hun gemene deler?

In deze mooie documentaire uit de reeks 2doc van omroep Human genaamd ‘Strohalm’ worden een aantal van deze vragen beantwoord. Mooi hoe de film vormgegeven wordt, het blijft boeien ondanks dat de hoofdrolspelers zelf niet in beeld komen en alleen met hun stem of door hun chats te zien zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s