3 gedachtes over “Een film over vipassana meditatie

  1. Mooie documentaire. Persoonlijk heb ik een naar gevoel overgehouden aan vipassana. Na mijn tiendaagse wilde ik nog een keer deelnemen aan een driedaagse. Daar werd ik niet voor toegelaten omdat ik ook andere meditatie vormen beoefen. Vond ik toch een beetje sektarisch klinken. Ik heb ook verschillende mensen gesproken die emotioneel of mentaal beschadigd uit zo’n tiendaagse kwamen en die amper begeleiding kregen vanuit het centrum. Alhoewel mijn ervaring goed was, hoop ik dat mensen weten waar ze aan beginnen als ze vipassana gaan doen.

    Liked by 1 persoon

  2. Een documentaire die mij raakt……Mooi om te zien dat mensen een tweede kans kunnen krijgen door in te gaan zien vanwaaruit ze eerder hun fout begingen……Alles wat wij mensen een ander aandoen is slechts vanuit een projektie van wat in onszelf leeft en hoe men vandaaruit zijn/haar omgeving tegemoet treedt…..

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s